-- inzercia --
Ako pripraviť zapekanú koreňovú zeleninu vie asi každý, ale náš videorecept vám poskytne jeden iný a možno aj zaujímavý postup a hlavne reprezentatívnu chuť a vzhľad. Ak zaradíme videorecept medzi „Easy & Tasty“ tak určite bude chutný a jednoduchý na prípravu.
ZAPEKANÁ KOREŇOVÁ ZELENINA – RECEPT:
Čas prípravy: 15 min. | Čas varenia: 30 min. | Porcie: 4
Zapekaná koreňová zelenina – Ingrediencie:
Zelenina:
- 150g tekvice
- 150g feniklu
- 150 g petržlenu
- 30 g masla
- 1 PL medu
- 1 PL citrónová šťava
- 1 čl soli
- ½ čl čierneho korenia
- Tymian
- Rozmarín
Mäso:
- 250 g kuracie prsia
- 20 g prošuta
- Olivový olej
- Soľ
- Čierne korenie
- Bylinky
ZAPEKANÁ KOREŇOVÁ ZELENINA – Postup:
- Zeleninu si nakrájame na hranolky a vo väčšej miske si zeleninu dochutíme. Pridáme soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu, med, olej a bylinky.
- Takto pripravenú zeleninu rozložíme na plech a pridáme kocku masla.
- Pečieme cca 15-20 minút pri teplote 180°C.
- Počas pečenia zeleniny si pripravíme kuracie kúsky z kuracích pŕs, ktoré si nakrájame na hrubšie pásiky a po pridaní soli a čierneho korenia kúsky zabalíme do prošúta.
- Pečieme na panvici na olivovom oleji.
Dobrú chuť!
Autor: www.zenskyweb.sk
Zdroj: Easy Tasty – zenskyweb.sk channel www.youtube.com
Ak sa vám tento recept páčil a vyskúšate ho, budeme radi ak nám pošlete foto. My ho následne uverejníme pod receptom aj s vašim hodnotením. Poprípade ak máte nejaké vylepšenie určite ho radi uverejníme. Vaše nápady a fotky prosím posielajte na adresu post@dasatoajinak.sk. Ďakujeme.
-- inzercia --