Zapekaná koreňová zelenina s kuracím a prošutom

Zapekaná koreňová zelenina s kuracím a prošutom

-- inzercia --

Ako pripraviť zapekanú koreňovú zeleninu vie asi každý, ale náš videorecept vám poskytne jeden iný a možno aj zaujímavý postup a hlavne reprezentatívnu chuť a vzhľad. Ak zaradíme videorecept medzi „Easy & Tasty“ tak určite  bude chutný a jednoduchý na prípravu.

 

ZAPEKANÁ KOREŇOVÁ ZELENINA – RECEPT:

Čas prípravy: 15 min. |  Čas varenia: 30 min. | Porcie: 4

Zapekaná koreňová zelenina – Ingrediencie:

Zelenina:

  • 150g tekvice
  • 150g feniklu
  • 150 g petržlenu
  • 30 g masla
  • 1 PL medu
  • 1 PL citrónová šťava
  • 1 čl soli
  • ½ čl čierneho korenia
  • Tymian
  • Rozmarín

Mäso:

  • 250 g kuracie prsia
  • 20 g prošuta
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Bylinky

ZAPEKANÁ KOREŇOVÁ ZELENINA – Postup:

  1. Zeleninu si nakrájame na hranolky a vo väčšej miske si zeleninu dochutíme. Pridáme soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu, med, olej a bylinky.
  2. Takto pripravenú zeleninu rozložíme na plech a pridáme kocku masla.
  3. Pečieme cca 15-20 minút pri teplote 180°C.
  4. Počas pečenia zeleniny si pripravíme kuracie kúsky z kuracích pŕs, ktoré si nakrájame na hrubšie pásiky a po pridaní soli a čierneho korenia kúsky zabalíme do prošúta.
  5. Pečieme na panvici na olivovom oleji.

Dobrú chuť!

Autor: www.zenskyweb.sk
Zdroj: Easy Tasty – zenskyweb.sk channel www.youtube.com

Ak sa vám tento recept páčil a vyskúšate ho, budeme radi ak nám pošlete foto. My ho následne uverejníme pod receptom aj s vašim hodnotením. Poprípade ak máte nejaké vylepšenie určite ho radi uverejníme. Vaše nápady a fotky prosím posielajte na adresu post@dasatoajinak.sk. Ďakujeme.

-- inzercia --

Diskusia