Jednoduchá pochúťka na párty ale kľudne aj k prijemnému posedeniu večer pri televízore. Zeleninové hranolčeky môžete pripraviť nielen z baklažánu alebo mrkvy, ale bez problémov aj z petržlenu alebo zeleru. Ja osobne som samozrejme najprv postupoval podľa video receptu a nemôžem tomu nič vytknúť. Super chuť doplnila aj mletá sladká červená paprika zaúdená, ktorá bola famózna v kombinácii s príjemným dipom.
Čas prípravy: 10 minút | Čas pečenia: 15 minút
Ingrediencie na zeleninové hranolčeky:
- 80 g Blanžírovanej mrkvy
- 80g Cukety
- 80g Baklažánu
- 2 pl Olivového oleja
- 1 čl Cesnaku
- 30 g Masla
- 1 pl Mletej sladkej papriky zaúdenej
- Soľ
- Čierne korenie
Ingrediencie na dipy:
Avokádový dip:
- 1 avokádo
- 2 pl šťavy z citróna
- 1 pl bieleho jogurtu
- Štipka soli
- Štipka čiernoho korenia
Majonézový dip:
- 2 pl majonézy
- 1 pl kečupu
- Štipka soli
- Štipka čierneho korenia
Inštrukcie na zeleninové hranolčeky:
- Zeleninu si nakrájame na hranolčeky a vo väčšej miske si zeleninu dochutíme. Pridáme soľ, čierne korenie, mletú zaúdenú papriku, olivový olej a cesnak.
- Takto pripravenú zeleninu rozložíme na plech a pridáme kocku masla.
- Pečieme cca 15-20 minút pri teplote 180°C.
- Medzitým ako sa nám hranolčeky pečú v trúbe, pripravíme si chutné dipy.
- K príprave avokádového dipu si olúpané a odkôstkované avokádo rozmiešame s jogurtom, so šťavou z citróna, so soľou i korením.
- Ten istý postup zachováme pri príprave majonézového dipu.
- Servrujeme spolu s upečenými zeleninovými hranolčekmi.
Dobrú chuť!
Autor: www.zenskyweb.skZdroj: Easy Tasty – zenskyweb.sk channel www.youtube.com
Ak sa vám tento recept páčil a vyskúšate ho, budeme radi ak nám pošlete foto. My ho následne uverejníme pod receptom aj s vašim hodnotením. Poprípade ak máte nejaké vylepšenie určite ho radi uverejníme. Vaše nápady a fotky prosím posielajte na adresu post@dasatoajinak.sk. Ďakujeme.