Super zeleninové hranolčeky s dipom

-- inzercia --

 

Jednoduchá pochúťka na párty ale kľudne aj k prijemnému posedeniu večer pri televízore. Zeleninové hranolčeky môžete pripraviť nielen z baklažánu alebo mrkvy, ale bez problémov aj z petržlenu alebo zeleru. Ja osobne som samozrejme najprv postupoval podľa video receptu a nemôžem tomu nič vytknúť. Super chuť doplnila aj  mletá sladká červená paprika zaúdená, ktorá bola famózna v kombinácii s príjemným dipom.

Čas prípravy: 10 minút | Čas pečenia: 15 minút

Ingrediencie na zeleninové hranolčeky:

  • 80 g Blanžírovanej mrkvy
  • 80g Cukety
  • 80g Baklažánu
  • 2 pl Olivového oleja
  • 1 čl Cesnaku
  • 30 g Masla
  • 1 pl Mletej sladkej papriky zaúdenej
  • Soľ
  • Čierne korenie

Ingrediencie na dipy:

Avokádový dip: 

  • 1 avokádo
  • 2 pl šťavy z citróna
  • 1 pl bieleho jogurtu
  • Štipka soli
  • Štipka čiernoho korenia

Majonézový dip:

  • 2 pl majonézy
  • 1 pl kečupu
  • Štipka soli
  • Štipka čierneho korenia

Inštrukcie na zeleninové hranolčeky: 

  1. Zeleninu si nakrájame na hranolčeky a vo väčšej miske si zeleninu dochutíme. Pridáme soľ, čierne korenie, mletú zaúdenú papriku, olivový olej a cesnak.
  2. Takto pripravenú zeleninu rozložíme na plech a pridáme kocku masla.
  3. Pečieme cca 15-20 minút pri teplote 180°C.
  4. Medzitým ako sa nám hranolčeky pečú v trúbe, pripravíme si chutné dipy.
  5. K príprave avokádového dipu si olúpané a odkôstkované avokádo rozmiešame s jogurtom, so šťavou z citróna, so soľou i korením.
  6. Ten istý postup zachováme pri príprave majonézového dipu.
  7. Servrujeme spolu s upečenými zeleninovými hranolčekmi.

Dobrú chuť!

Autor: www.zenskyweb.sk
Zdroj: Easy Tasty – zenskyweb.sk channel www.youtube.com

Ak sa vám tento recept páčil a vyskúšate ho, budeme radi ak nám pošlete foto. My ho následne uverejníme pod receptom aj s vašim hodnotením. Poprípade ak máte nejaké vylepšenie určite ho radi uverejníme. Vaše nápady a fotky prosím posielajte na adresu post@dasatoajinak.sk. Ďakujeme.

-- inzercia --

Diskusia