Koláč s trojposchodovou čokoládovou penou

Koláč s trojposchodovou čokoládovou penou

-- inzercia --

Teraz niečo pre mlsné jazýčky. Sladké pokušenie ktoré si môžete vychutnať ako osamote tak aj v príjemnej spoločnosti. Recept je jednoduchý a určite prekvapí. Výhodou je že tento koláč nepečieme v rúre.

Koláč s čokoládovou penou – Zloženie:

  •  200g sušienky
  • 100 g rozpusteného masla
  • 200 g bielej čokolády
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 200g horkej čokoláda
  • 1 liter mlieka
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 3 pl neutrálnej želatíny (alebo 9 listov želatíny)
  • 75 g cukru

Koláč s čokoládovou penou – Postup:

Do misky si nalámeme sušienky a zalejeme rozpusteným maslom. Sušienky rozmixujeme tyčovým mixérom a takto pripravenú zmes dáme do formy na torty. Veľkou lyžicou zmes rovnomerne rozotrieme na dno formy. Takto pripravenú formu nechajte v chladničke. V samostatnej veľkej miske zmiešajte liter mlieka a pollitra smotany.

V hrnci si pripravíme prvú vrstvu a to tak že pollitra zmesi nalejeme do hrnca a pridáme bielu čokoládu jednu lyžicu neutrálnej želatíny alebo 3 listy želatíny a na miernom ohni za stáleho miešania rozpustíme čokoládu. Pozor nepriveďte to k varu!

Takto pripravenú čokoládu nalejeme do vychladnutej formy  a dajte ju naspäť do chladničky aspoň na 4 hod. alebo do mrazničky na 1 hodinu.

Počas chladnutia prvej vrstvy si pripravíme druhu vrstvu. V hrnci zase zmiešame pollitra zmesi mlieka a smotany  a pridáme teraz mliečnu čokoládu a samozrejme želatínu. Za stáleho miešania na miernom ohni rozpustíme čokoládu.

Vyberieme tortovú formu z chladničky a vidličkou spravíme na celom povrchu prvej vrstvy čokolády jemne zárezy asi 1 cm od seba. To nám zabezpečí, že po stuhnutí sa nám jednotlivé vrstvy spoja a nebudú sa zosúvať. Na takto pripravenú formu nalejeme druhú vrstvu čokolády a zase odložíme do chladničky na 4 hod.

Tretiu vrstvu pripravíme rovnako ako predchádzajúce dve. Zmiešame mlieko zo smotanou a pridáme horkú čokoládu a želatínu. Jediný rozdiel je že teraz pridáme aj 75 gr. cukru. Keď sa zmes spojí nalejeme tretiu vrstvu do formy.

Takto pripravenú tortu nechajte v chladničke do druhého dňa!

Dobrú chuť!

Šéfkuchár: Gorka Barreda
Autor: www.alleasyfoodrecipes.net
Zdroj: Tasty and Easy Food Recipes channel www.youtube.com

Ak sa vám tento recept páčil a vyskúšate ho, budeme radi ak nám pošlete foto. Mi ho následne uverejníme pod receptom aj s vašim hodnotením. Poprípade ak máte nejaké vylepšenie určite ho radi uverejníme. Vaše nápady a fotky prosím posielajte na adresu post@dasatoajinak.sk. Ďakujeme

-- inzercia --

Diskusia